TONOs styre har utarbeidet nye prinsipper for TONOs fordeling av vederlag. Disse prinsippene skal stemmes over på det ekstraordinære årsmøtet 28. august. TONOs styre anbefaler alle sine stemmeberettigede medlemmer å vedta disse prinsippene.

Svært mange av GramArts medlemmer er også medlemmer i TONO. Vi ønsker derfor å dele vårt standpunkt i denne saken, som veiledning for våre og andre medlemmer i TONO. De nye prinsippene skal sikre en mer korrekt fordeling av TONOs midler. Etter vårt syn, er dette det eneste riktige. Det er derfor viktig at Tono-medlemmene bruker sin stemmerett, slik at prinsippene faktisk blir vedtatt.

– Hovedgrunnen til at vi nå går ut og støtter disse prinsippene, er at de i all hovedsak er utformet for å sikre at TONOs fordelingsmekanismer er i tråd med lov om kollektiv forvaltning, og dermed også CRM-direktivet. Direktivet er der for å sikre rettferdig og transparent fordeling av penger som er samlet inn kollektivt, noe GramArt er svært opptatt av, sier Marius Øvrebø-Engemoen, daglig leder i GramArt.

Han sitter også i Gramos og Norwacos respektive styrer og tilbringer svært mye tid å forhandle og kjempe for at utøverne får de pengene de har krav på.

– Det blir lettere for TONO å fordele pengene på riktig måte med disse prinsippene på plass. Og det ønsker vi selvsagt velkommen, avslutter han.

Les mer på TONOs egne nettsider.